Schwedenfest i Wismar 18-21 Augusti 2022- Unikt erbjudande!

Arrangörerna till Sverigefestivalen I Wismar i Tyskland söker utställare från Sverige som kan erbjuda svenska produkter och rätter till festen.

Genom vårt Tysk-Svenska samarbetsprojekt har vi fått en inbjudan att bidra med svenska utställare till speciella villkor. De erbjuds att ställa ut kostnadsfritt på marknaden samt kan de få stöd med ett gratis husbilsställ på ”Festplatz”, som ligger cirka tre kilometer från stadskärnan. 

Sverigefestivalen i Wismar är det mest framgångsrika och största evenemanget i hansestaden och firar sitt 21-årsjubileum 2022. Den stora festivalen firar stadens tidigare samhörighet med Sverige, som varade i 155 år och påtagligt format utvecklingen av den vackra staden i Mecklenburg-Vorpommern.

Traditionellt äger Sverigefestivalen rum i slutet av sommaren och pågår i tre dagar. Sverigefestivalen i Wismar är framför allt en historisk festival, inspirerad av stadens historia.

Ett färgstarkt underhållningsprogram med många autentiska höjdpunkter erbjuds för gäster från hela världen.  Hjärtat i evenemanget är ett historiskt gammalt arméläger med spännande presentationer och iscensatta slagsmål.

Festivalen sträcker sig från den gamla hamnen till Wismars centrum – gamla stan och marknadstorget. En speciell händelse är ”Schwedenweg”. Detta är en festlig procession där historiskt klädda (uråldrigt klädda) deltagare väcker staden till liv.  Denna höjdpunkt ackompanjeras av marschorkestrar från Tyskland och Sverige.

Förutom sin historiska skönhet präglas Schwedenfest också av det traditionella sportevenemanget ”Schwedenlauf” eller ”Sweden Run”.  Sweden Run är en av de största idrottsutmaningarna i Wismar och är mycket populär.  Löpareventet erbjuder tre olika rutter mellan 1,1 km och 10 km och har redan registrerat ett rekordantal på 1300 deltagare

Sverigefestivalen arrangeras för 21: a gången 2022. Över 120 000 besökare har besökt evenemanget de senaste åren.

Temat på marknadsplatsen kommer att vara tidigt 1600-tal.  Marknaden kommer att inredas därefter.  Det kommer att finnas två scener med underhållningsprogram från torsdag till söndag kväll.

Eventområde

B: är reserverat för mat- och icke-matutställare.

C: kommer det att finnas ytterligare en scen och mat- och non-food-erbjudande.

D: kommer att vara hem för en antikmarknad.

E: kommer att vara värd för en ”party”-scen, samtidigt som den erbjuder ett brett utbud av mat.

F: kommer också att erbjuda ett brett utbud av mat såväl som icke-matstånd.

G: ett tivoli med ett pariserhjul och andra underhållande attraktioner kommer att vara tillgänglig i evenemangsområde

H: scen samtidigt som olika materbjudanden presenteras.

 

Till Sverigefestivalen söker vi ”mat”- och ”non-food”-stånd från Sverige, som skulle erbjuda svenska produkter och rätter på festen.

Alla sökande uppmanas att skicka in bilder på de erbjudna produkterna och ståndet.

Platser för icke-mat-utställare kan tillhandahållas i evenemangsområdet ”B” eller ”F” Non-food-utställare betalar endast för el och vatten (om det behövs)

Utställare från Sverige kommer att ha speciella villkor. De erbjuds att ställa ut kostnadsfri på marknaden samt kan de få stöd med ett gratis husbilsställ på ”Festplatz”, som ligger cirka tre kilometer från stadskärnan.

Ansökan ska innehålla information om erbjudandet, utrymmesbehov och beräknad strömförbrukning samt en bild av ståndet.

Vidare tar MSI gärna emot ansökningar från artister och grupper från Sverige, som vill uppträda på någon av scenerna.

Företaget Michael Sonnenberg Industrievermarktung.  – MSI- anordnar Sverigefestivalen 2021 på uppdrag av hansastaden Wismar.

Ansökan skickas direkt till Felix via mejl: felix@franke-ostsee.de

 

För mer information eller intresseanmälan kan ni också mejla eller ringa vår tysktalande projektledare: Britta Jakubenko brittajakubenko@gmail.com 073-087 26 10

Eller vår verksamhetsledare: Jacqueline Hellsten info@leadersormlandskusten.se 070–7256269

https://youtu.be/y3WNA4Onfcg